ETKİNLİKLERİMİZ
SERBEST ZAMAN ETKİNLİĞİ
Sabahın mahmurluğunu genellikle bu saatte üzerimizden attık.Evcilik köşesinde çeşitli roller alıp kendi oyunlarımızı kurduk.Blok köşesinde yeni tasarımlar ortaya çıkarıp ne olduklarını paylaştık.Kitap köşesindeki kitapları zevkle inceleyip,müzik köşesindeki müzik aletleri ile farklı sesler çıkardık. Fen-doğa köşesinde bulunan materyalleri inceleyip,sanat köşesinde değişik resimler ve hamur çalışmaları yaptık.Kukla köşesindeki kuklaları büyük bir zevkle oynattık. İşte bu oyunları oynarken arkadaşlarımızla oyuncakları paylaşmayı,iş birliği yapmayı öğrenmeye başladık…
TÜRKÇE DİL ETKİNLİKLERİ
Birinci dönem ve ikinci dönemden bu yana kelimeler havalarda uçuştu. Konuştuk, konuştuk, konuştuk. Öğretmenlerimiz ‘Vücudumuzun Başkanı’ hikayesine başladı biz devam ettirdik.
Organ maketi konuştu biz dinledik. Dinlerken merak ettik, sorduk, öğrendik. Bilmeceler duyduk hatta biz bilmeceler uydurduk. Yorulduk, masalları dinleye dinleye dinlendik.Reklamları Çizen Çocuğun’ yanına uzandık, o çizdi, seyretti, biz dinledik öğrendik.
Bir varmış bir yokmuş diye başladı masal ‘Kralın Mutsuz Kızı’nı hem dinledik hem oynadık. ‘Limon Kız’a hem kızdık hem bayıldık.. ‘Yüzyıl Uyuyan Adam’ı duyduk şaşırdık, ama dinlerken uyumadık ayıldık. ‘Üç Gözlü Çocuk’ ‘Keşke’ derken biz daha güzelini bulduk ‘İyi ki de’ dedik. ‘Ağaç Perisi’ dile geldi anlattı, biz güldük eğlendik. ‘Üç Kuzucuk Pasta Yaptı’ anlattı. Sıkıldık tekerledik, tekerledik, tekerleme yaptık. güldük güldük söyledik ‘Zaman Nerede Oturuyor?’ merak ettik masalına gittik. ‘Kulinin Rüyası’yla korkuyu, ‘Karanlıktan Korkan Küçük Vampir’le cesareti dinledik. Dileklerimizi, isteklerimizi, mutluluklarımızı, sevdiklerimizi sevmediklerimizi konuştuk. ‘Terlikleri Kim Giyecek’, ‘Büyük Yatakta Kim Yatacak’, ‘Işıklar Nereye Gidecek’... Masallar masallar masallar... Dinlemeye, dinledikçe öğrenmeye, öğrendikçe, anlatmaya devam edeceğiz...
SANAT ETKİNLİĞİ
Bu dönem sanat etkinliklerinde yine yaratıcığımızı ve el becerilerimizi, hayal dünyamızı geliştirdik.
Yaptığımız Çalışmalar;
Kendi tişörtlerimizin üzerine resim yaptık, üzerimize giydik.
İnsan vücuduyla puzzle yaptık.
Büyüme filmlerini izleyerek vücudumuzu tanıdık, tanıttık.
Geometrik şekillerle vücut oluşturduk.
Kendi vücudum konulu resimler yaparak vücudumuzu öğrendik.
Sağlıklı yaşam konulu çalışma yaptık.
Kendi bebeklerimizi yaptık ve oynattık.
Duygularımızı anlatan resimler yaptık.
Diş fırçası ve macun yaptık.
Yapmaktan hoşlandıklarımızı resimledik.
10 Kasım ATATÜRK’Ü Anma Haftasında ATATÜRK’ e olan sevgimizi anlatan resimler yaptık.
Serbest boyama çalışmaları yaparak yaratıcılığımızı geliştirdik.
Resim tamamlama çalışması- yarım bırakılan bir çalışmayı hayal gücümüzle biz tamamladık.
İki boyutlu resim çalışmaları yaptık.
Plastik bardakları rengarenk boyadık, içlerine ses çıkartan nesneler koyduk müzik aleti yaptık ( marakas )
Öğretmenler gününde öğretmenlerimize güzel resimlerimizi yaptık.
Yeni yıl hayallerimiz konulu resim çalışması yaptık.
Yeni yıl süslerinden; çamağacımızı süsledik, çamağacı dengede durmayınca yere yıkılsada bıkmadan usanmadan kaldırıp yeniden süsledik. J
Kardan adam yaptık.
Kağıt katlama çalışmaları yaptık.
DRAMA ETKİNLİĞİ
Vücudumuzu kullanarak farklı şekillerde hareket ettik, vücudumuza rakamlar çizdik, kuklalarımızı oynatıp konuşturduk,hep birlikte kurbağa olduk yürüyüşünü taklit ederken çok eğlendik, minik bir kuşun üzerimize konmasına izin verdik, bedenimizin farklı kısımlarıyla danslar ettik, isim zinciri oluşturduk, diş sağlığımız için neler yaparız diye düşünürken fikirlerimizi dramatize edip canlandırmalarda bulunduk. Aşçı olduk arkadaşlarımıza hamurdan istediğimiz şekilleri verdik. Birbirimize ‘Niçin ağlıyorsun?’ diye sorduk ve çözüm önerileri bulduk. Yüzümüze yağmur yağdırarak rahatladık, sınıfımızdaki eşyaların yerlerini değiştirdik arkadaşlarımızın fark etmelerini sağladık. Çalışmalarımızı gerçekleştirirken inanın çok eğlendik…
FEN VE DOĞA ÇALIŞMALARIMIZ
“Boyum Ne Kadar” çalışmasında çocukların boyları ölçüldü. Atatürk köşesi oluşturduk. Yumurta deneyi yapıldı ,diş fırçalamanın önemi anlatıldı. Çeşitli yiyeceklerle tat alma deneyi yapıldı çocuklar yiyeceklerin tadına bakarken çok eğlendiler. Kitap Hastanesi oluşturduk ve yıpranan kitaplarımızı onardık. “Limon Yiyecekleri Korur mu?” deneyinde limonun yiyeceklerin kararmalarını önlediğini öğrendik.Gerçek yiyecekler kullanılarak midenin çalışma şekli gösterildi. Geometrik şekillerle ipucu çalışmasında çocuklar çeşitli geometrik şekilleri kullanarak farklı ürünler ortaya çıkardılar. Kavram haritası oluşturduk. Sınıfımızdaki köşeleri düzenleme ve onarılması gereken yerleri tamir etme çalışması yapıldı.Kür şekerden yanardağ nasıl patlar deneyi yaptık. Pürüzlü ve pürüzsüz materyaller kullanılarak dokunarak pürüzlü olanı bulma çalışması yapıldı .Bardaklardan çıkan sesi dinleyelim çalışmasında bardaklardaki suyun miktarına göre sesteki değişiklik incelendi.İnce ve kalın sesler çalışması yapıldı.Maddenin 3 hali deneyi sayesinde suyun Katı,Sıvı,Gaz hali aldığını inceledik.
ÖĞRENDİĞİMİZ ŞARKILARDAN BAZILARI
TAŞITLAR
Düdük çalar ince ince, yolcular binince
Gidiyor çufu çufu çuf, uzaklarda gözü
Git güle güle, gel güle güle, çok bekletme bizi
Otomobil fırlar birden, kalkarken yerinden
Uzaklarda gözü, katıyor tozu dumana
Git güle güle, gel güle güle, çok bekletme bizi
VÜCUDUMUZ
İki elim iki kolum ,bacaklarım var.
Her insanda bir burun birde ağız var.
Sen hiç gördün mü? Üç kulaklı bir adam
Olur mu hiç üç kulak dön de aynaya bak hey!
İki kaşım iki gözüm yanaklarım var
İnci gibi dişlerim birde çenem var.
Sen hiç gördün mü üç dudaklı bir adam
Olur mu hiç üç dudak dön de aynaya bak hey!
OKUMA-YAZMA HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
Bardaklarla boş-dolu kavramı çalışıldı.Oyun Treni kitabından matematik çalışmaları yapıldı.”Çizgileri Takip Et” etkinliğinde çizgi çizmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Nesnelerle toplama çalışmaları yapıldı. Hangileri sağlıklı yönergeli çalışma sayfaları verildi ve çocukların sağlıklı yiyecek ve davranışları öğrenmelerinin değerlendirilmesi yapıldı. Üzümleri ve Armutları gruplama çalışması yapıldı.Duygularla ilgili çalışma sayfasında üzgün, mutlu ,kızgın ve şaşırmış yüzler sayıldı ve rakam yazma çalışması yapıldı.
GEMS ETKİNLİKLERİ
“Doku Dokunma Panoları” etkinliğinde çocuklar dokundukları materyalleri tahmin etmeye çalıştılar. İnsan Maketini inceledik. Sayma çubuklarıyla çalışıldı. Streteskopla kalbin yerini ve atışını çocuklar birbirlerinin üzerinde incelediler ve çok eğlendiler. Sert-Yumuşak kavramı dokunma davranışıyla çalışıldı.Nesneler sayılarına boyutlarına ve renklerine göre eşleştirildi.