Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir. M.Kemal Atatürk
OKULUMUZ BEYAZ BAYRAKLA ÖDÜLLENDİRİLDİ....🤩👏🏻👏🏻🥳👍🏻🥰 Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenli ortamda eğitim almalarını sağlamak için, -Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, -Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, -Yaşam kalitesinin yükseltilmesi, -Yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi amacıyla Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasında “BEYAZ BAYRAK” işbirliği protokolü yapılmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla okullar her iki bakanlık tarafından denetlenmiş ve değerlendirilmiştir. Belirlenen kriterler ve çalışmalar doğrultusunda yeterli bulunan okulumuz “TEMİZLİK VE HİJYEN KURALLARINA UYGUN “ bulunarak , “BEYAZ BAYRAK” almaya hak kazanmıştır. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca sertifika ve plaketle ödüllendirilmiştir. 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 GEMS DERSİ KONU BAŞLIKLARI YILLIK ve AYLIK PLANLAR (2014-2015) NİLGÜN BABAANNENİN MESAJI HER GÜNE YENİ OYUNLARIMIZ.. BİLTAN ANAOKULLARI İŞBİRLİĞİ ile YETİŞEN ÇOCUKLAR EĞİTİCİ YAZILAR

Çocuğunuz Masalsız büyümesin

 Masallar,geçmiş ile bu gün arasında köprü kuran olağanüstü halk hikayeleri olmaktan çok,çocuklarımızın kişiliğini yakından ilgilendiren yönüyle ön plana çıkmaktadır.İyi ile kötünün,mert ile namertin, güzel ile çirkinin, zayıf ile güçlünün mücadelesini konu alan masallarımızda hep haklı olanın kazanması, iyilerin iyilik bulması ve kötülerin mutlaka cezalarını görmelerine dayanan temalarıyla masallarımız müthiş bir eğitim aracıdır.

Evet,masallarımızı çocuklarımızın karakterlerinin şekillenmesinde kullanabiliriz.Çizgi filimlerin, tv nin,bilgisayar oyunları ve aterinin yavrularımızın hayatına girmesiyle birlikte unutulmuş olan masallarımızı yeniden gündeme getirip çocuklarımızın eğitiminde faydalanmamız gerekir.

Masallar, uyduruldukları zamanın değerlerini, korku ve heyecanlarını beraberinde günümüze getirdiğinden,evlatlarımıza anlatılırken günümüze uyarlanması gereklidir.Şiddet içeren,korku tasvirleri yapılan bölümlerinin yumuşatılarak anlatılması yerinde olacaktır.Hatta biraz muhayyilemizi zorlayıp günümüz sorunlarına uyarlayarak çevre, trafik,. küresel ısınma gibi temel sorunların çocuklarımız tarafından tanınmasında ve bu konuda olumlu davranışlar kazandırılmasında istifade etmek harika bir yaklaşım tarzı olacaktır.

Masal dinleyerek büyüyen çocuk, dinlemeyi, anlamayı ve güzel konuşmayı öğrenecektir.Sözlü iletişimin vazgeçilmez unsurları olan vurgu, tonlama ve konuşma hızı becerileri ancak masal dinlemekle gelişecek ve yerleşecektir.Öte yandan iyi insanlarla kötü insanların mücadelesinde iyi tarafın kazanıyor olması, haklıların haksızlara galip gelmesi,suç, ceza, başarı,ödül dürüstlük, hakkaniyet gibi ahlaki değerlerin kavratılmasında masların inkar edilmez bir yeri vardır.

Çocuklarımızın hayal dünyalarını geliştirmek,sorunlara çözüm üreten bir yapıda yetiştirmek, kelime dağarcıklarını geliştirmek ve olumsuz hadiseler karşısındaki çaresizliklerini yenmek için de masallarımızın gücünden istifade etmek gerekir.

Masal anlatımı sırasında çocukla kurulan göz teması,onunla birlikte belirli bir zamanın güzel bir şekilde paylaşılıyor olması sonucu, yavrularımızın temel ihtiyacı olan sevgi ve güven açlıkları da giderilmiş olacaktır.Bununla birlikte, konuşma bozukluğu, telaffuz zorluğu gibi sorunların giderilmesinde de çok önemli bir araç olan masallarımızla yeniden buluşmak elzemdir.

Masallar sadece dinleyenlere değil anlatanlara da anlatım becerilerinin gelişmesinde,dil becerilerinin yetersizliklerinin giderilmesine yönelik noksanların giderilmesinde, jest ve mimikleri kullanmada ustalaşmakta artılar katacaktır.Anlatan ve dinleyeni için fayda içinde fayda sunan masallarımızı ihmal etmekle ne kadar yanlış yaptığımız açıkça görülmüyor mu?Lütfen çocuklarımızı masalsız büyütmeyelim.